Det er lov å tenke..

Hvordan er det tenkt at barna våre skal lære seg å oppføre seg ordentlig? Hvordan er det tenkt at barna våre skal lære seg nettvett??

Hvordan er det tenkt at barna våre skal klare dette da det er så mange dårlige rollemodeller der ute??

På Facebook, blogger, Instagram, i avisenes kommentarfelt. Om det er kjente eller ukjente mennesker spiller egentlig ingen rolle.. Klart at kjendisene våre får mer dritt slengt etter seg enn mannen på gata, men folk er jammen ikke redde for å slenge dritt til Ola Normann på Facebook heller. Våger man å uttrykke seg, og våger man å bruke feil ord, kanskje den ene setningen ikke var gjennomtenkt nok, kanskje kan den tolkes på flere måter. Ja da skal du vite at det vil du få høre.. Ikke bare fra en, men gjerne 100 mennesker som forteller deg hvor dum du er, hvor feil du tar.. Skjellsordene slenges rundt, skjellsord som det har vært helt uakseptabelt å bruke de siste 50 årene..

Men ungene våre.. De må vite at de skal oppføre seg fint på skolen, de skal snakke pent til vennene sine, og det samme med de kanskje ikke liker så godt. Barna våre de skal ikke skrive stygge meldinger til andre på snap. Nei visst skal de ikke det!!

Men hvordan skal de kunne lære seg det da mamma eller pappa skriver stygge meldinger til en de ikke en gang kjenner på nett, eller snakker nedlatende om nabodama som burde ha dusjet for 1 uke siden, eller hun på butikken som kanskje ikke hadde trengt all den sjokoladen..

Nei hvordan skal barna våre vite hva som er greit eller ikke når voksne mennesker tydeligvis ikke vet det?

Jeg blir oppriktig lei meg da jeg leser kommentarer på åpne innlegg på Facebook, eller kommentarene på nyhetsartikler. Det er faktisk ikke greit! Har man ikke noe positivt eller konstruktivt å si, ja så ikke si noe.

Klart det er lov å være uenig, klart det er lov å diskutere, men ikke legg igjen hodet ditt på dørstokken. Den er lov å tenke!!

Peace out!