Endrer det seg over natten?

Eller er det sånn at det som fanger øyet mitt forandres fra dag til dag?

Når jeg ser ut av vinduet så får jeg litt sjokk. Når skjedde dette? Plutselig er gresset fult av blader og mange av bladene som fremdeles sitter på trærne har endret farge. Jeg er jo veldig klar over at det er dette som skjer om høsten, men hvordan kan det skje så fort, eller hvorfor oppdager jeg det ikke før? Det kan jo ikke være sånn at alle bladene blir gule over natten, det har jeg ikke troen på, allikevel så føles det litt sånn. Jeg har tenkt over at bladene på den ene bjørka her ute har endret farge tidligere, men den blir alltid litt gul lenge før alle andre. Men nå i dag da jeg satte meg ned i sofaen med kaffekoppen og kikket ut gjennom vinduet så innser jeg jo at alle trærne rundt her har begynt å bli gule.

Jeg blir litt redd for at denne høsten går for fort, og at jeg ikke får nyte de fine fargene godt nok. For fargene er noe av det fineste med høsten, men noe av det kjipeste er jo det faktum at etter fargene kommer det grå. Da går på en måte naturen i dvale, eller hvertfall plante delen av naturen.

Det kribler i kroppen, jeg vil ut, og jeg vet allerede hva jeg skal gjøre i morgen. For ikke å snakke om hvor mye jeg gleder meg til høstferien. Jeg håper virkelig vi får med oss noen av de fine høstfargene på fjellet.

Den som sier at bladene som faller fra trærne er døde
har ikke sett blader som danser i vinden.