Noe å sette pris på.

Det er så mange skjebner der ute. Mennesker går igjennom de mest utenkelige ting; krig, sykdom, vold, diskriminering… you name it! Livet er ikke en dans på roser. Vi går alle gjennom perioder som er vanskelige, og noen mennesker går gjennom ting som karakteriseres som en krise i større grad en andre, men det er allikevel vanskelig for den som står i det. Om det handler om krig eller angst.

Det får meg til å tenke på hvor mye jeg har å sette pris på i livet mitt, smått og stort som gjør livet mitt litt bedre. Som den liste freaken jeg er så tenkte jeg at hva ingen ting er bedre enn å få det opp i en liste. En liste over ting jeg setter pris på.

Ting jeg setter pris på:

Kaffekopp om morgenen, helst i stille omgivelser.
Fyr i ovnen en kald kveld.
Smil fra de fineste barna i verden.
Et kyss fra mannen da han kommer hjem fra jobb.
En bekreftelse på at det har vært en fin dag i barnehagen og på skolen.
En god bok.
Friske blomster på bordet.
En god serie på TV som jeg kan se sammen med mannen.
God tid til ukeshandlingen.
En tur ute i frisk luft.

Om man bruker litt tid hver morgen på å sette ord på hva man setter pris på i livet, uansett hvor stort eller lite det er så kanskje det kan være med på å gjøre dagen din litt bedre akkurat nå. For det trenger ikke være de store tingene som gjør en forskjell. Om man klarer å fokusere på de små tingene som gir noe, som f.eks fyr i peisen eller smil fra barna, så er jo sjansen også ganske mye større for at du kan få oppleve akkurat det i dag, og dermed vil man få en mye bedre dag.

Jeg skal hvertfall bli mye bedre på å minne meg selv på alle de små tingene i en ellers så travel hverdag!