Havre- chia- grøt

Grøten for deg som ikke liker grøt, tydeligvis.. Jeg har aldri vært noe glad i grøt. Det er noe med den konsistensen som jeg aldri har likt. At noen har kunnet spise det til frokost er for meg et mysterium. Eller det har vært en mysterium. For her sitter jeg altså med en skål med grøt foran meg for andre dag på rad.

Jeg blir veldig inspirert av fine bilder og ting som ser godt ut. Denne gangen har jeg blitt inspirert av Emilienutrition på Instagram. Så med Emilie sin oppskrift i bakhodet har jeg altså slengt sammen min egen lille porsjon med grøt.

Oppskrift:

4 ss havregryn
1 ss chiafrø
2 dl vann
1 dl melk
1 ts kardemomme
en klype salt
noen dråper vaniljeessens om du har

Ha alt i en liten kjele og la det koke en god stund sånn at konsistensen blir god og kremet, ca 10 minutter. chiafrøene trekker til seg mye vann, så om grøten blir for kompakt så tilsett mer vann underveis.

Det som gjør denne grøten så magisk er toppingen.

Topping:

1 dl Fryst blåbær
2 til 3 ss vaniljekesam
litt honning

Når grøten er ferdig kan du ha den over i en skål. Så tilsetter du fryste blåbær i kjelen sammen med litt honning. Bærene tiner ganske fort, etter ca 1 minutt kan du ha i vaniljekesamen og røre rundt. Så heller du det hele over grøten.

Jeg hadde også kiwi i kjøleskapet som jeg ville ha på, men du kan også fint bruke annen frukt. f.eks banan om du har det. Eller bare spise den som den er.

Håper dere får en strålende dag!