Du kan bli hva du vil.

Jeg har tenkt på en ting.. eller jeg har tenkt på mange ting, det gjør jeg alltid. Men akkurat denne ene tingen hadde jeg lyst til å lufte for dere, få ned på papiret(eller skjermen da). 

Vi er uendelig heldige som er født i et land med uendelige muligheter, det er trygt og godt og fra vi er veldig små blir vi møtt av uendelige muligheter. For en lykke! Hele verden ligger foran oss og vi kan mer eller mindre bare ta for oss det vi ønsker. 

Men denne store gaven kan også bli til en stor byrde. I det vi kjemper oss oppover for å få det beste, trykker vi oss selv ned med tanken om at vi ikke er bra nok eller gjør det bra nok. Forventningene til oss selv blir uendelig høye, og det er lett å tenke at andre også har disse forventningene til oss. Med det kommer også en stor skam for at vi ikke gjør det så bra som forventet. 

Men hvor blir det av tanken om at akkurat JEG er bra nok slik jeg er? Akkurat det jeg gjør er mer enn bra nok så lenge jeg er lykkelig. Om alle skulle være på toppen, hva hadde da skjedd med samfunnet? Og hva er egentlig toppen? Er det en topp, eller er det like mange topper som det er mennesker i Norge? 

Vi er alle forskjellige og ønsker forskjellig. Vi blir lykkelige av forskjellige ting, og det er det som skaper dynamikken i samfunnet vårt. Kanskje vi istedenfor å si at man kan bli akkurat det man vil kan spørre, hva er det du ønsker for livet ditt? Og så aksepterer vi svaret og sier at: «vet du, det høres helt perfekt ut.»

 Gå for det om det er det som gjør deg lykkelig!