Tradisjoner!

Da jeg var yngre og gikk på skolen kan jeg huske at mamma tok oss med på shopping før skolen begynte igjen etter sommerferien. Det var så stas å få noe nytt å ha på til første skoledag. 

Den tradisjonen har jeg vært veldig bevisst på at jeg ville føre videre til mine barn. De siste 6 årene har jeg tatt med meg bonusdattern min på shopping da sommerferien nærmer seg slutten. Vi spiser på kafé og det er obligatorisk med en is før vi drar hjem. Det handler ikke om at vi trenger å kjøpe så mye, slik det er i dag så får ungene nye klær oftere enn de egentlig har behov for. Men det er allikevel stas å kunne kjøpe nye farger eller nytt pennal om man trenger det. 

Beste isen!

Det som egentlig er det viktigste er å skape tradisjoner og ikke minst gi barna litt alenetid. Når det er flere barn i gjengen er det lett for at man finner på ting hele gjengen, akkurat slik det skal være i en familie. Den tiden vi har sammen er magisk. Allikevel synes jeg det er viktig at man setter av litt tid alene med barna også. Finne litt tid sammen hvor de kan gjøre akkurat det de vil uten å ta hensyn til søsken, og ikke minst få den fulle og hele oppmerksomheten til en voksen. 

Denne turen setter jeg veldig pris på, og i år blir det faktisk to slike turer. Den jeg har hatt nå med eldste jenta og så blir det en shoppingdag for skolestarteren i familien også. 

Har du noen tradisjoner som du har ført videre til egne barn, eller som du kunne tenke deg å føre videre dersom du en gang får barn?