Ta dagen som den kommer.

De siste dagene har vi vært mye på farten, så i dag var det veldig godt å bare ha en dag helt uten planer. Været er så utrolig deilig, men det er så varmt at man ikke kan gjøre noen ting.

Jeg har brukt ganske mye tid akkurat her på solsenga med en ny bok og rikelig med vann. Det må til nå i denne varmen. Jeg har til og med badet i bassenget i hagen i dag. Det er første gangen i år, og kanskje ikke den siste heller. Den investeringen å kjøpe et ordentlig basseng med pumpe har virkelig vært verdt det. Ungene elsker jo å bade, og det er godt for de å kunne kjøle seg ned på dager som er så varme som denne.

Dager uten planer det er undervurdert. Det tror jeg vi har godt av alle sammen, både barn og voksne. Å roe helt ned, kunne gjøre ting i akkurat det tempoet man vil og kunne fylle dagen med akkurat det man vil, det har vi godt av noen ganger. Når man drar ut for å finne på noe så må alle tilpasse seg etter hverandre. Det er ikke bare negativt det, vi har godt av å øve oss på å se andres behov. Men noen dager innimellom er det godt å få lov til å være litt egoistisk. Gå inn om man vil det, legge seg på sofaen i noen minutter, se på iPaden, tegne, lese, bade.. Ja, gjøre akkurat det du vil når du vil. Jeg tror nok ungene har satt pris på en sånn her dag også. De holder på med sine greier og jeg har hørt null klaging på at de kjeder seg, det må vel være et godt tegn.

Nå er det snart tid for middag, tradisjons tro så er det hjemmelaget pizza i sofaen, det er jo tross alt fredag!