Positiv tankegang.

Solen skinner – men de blåser så det er egentlig litt kaldt.

Jeg har hatt en så fin dag – men jeg har egentlig hatt litt vondt i hodet hele dagen.

Det er så godt med sommerferie – men det går jo så fort, så nå er det snart over.

Skjønner dere greia?

Det er så lett å ødelegge det positive med å slenge på noe negativt. Jeg blir så inspirert av mennesker som klarer å ikke gjøre dette. De som klarer å fokusere på det som er bra i livet akkurat der og da.

Sånn skulle jeg ønske at jeg også var. Det er ikke det at jeg har et utelukkende negativt tankemønster, langt i fra. Jeg er vel kanskje heller et «det ordner seg- menneske», men det er jo ofte veldig enkelt å finne noe negativt i de fleste situasjoner.

Det ønsker jeg å slutte med. Jeg tenker at dersom man klarer å fokusere på det som er fint, og sette pris på det man har så får man det så mye bedre med seg selv. Får man det bedre med seg selv så blir det også bedre for de som er rundt.

Så det er mitt mål for høsten, og akkurat denne høsten tror jeg kanskje jeg kan trenge det litt ekstra. Det er en ganske usikker høst jeg har i møte, men istedenfor å fokusere på det skal jeg fokusere på det som er positivt.

Får jeg meg ikke jobb, så får jeg muligheten til å tilbringe mer tid med ungene, jeg kan hente jentene rett etter skolen og hjelpe de med lekser, jeg kan hente minsten tidligere i barnehagen slik at han blir mindre sliten på ettermiddagen. Jeg kommer til å få mer overskudd, og det gjør meg mye mer blid og fornøyd. Og jeg får muligheten til å ha litt tid bare for meg selv på dagtid da alle andre er borte. Får jeg meg jobb så er det positivt også; jeg kommer meg mer ut, det ser bedre ut økonomisk og jeg får nye erfaringer. Så det er egentlig en vinn vinn situasjon. Det kan jeg like!

Så fra nå, fokus på det som er bra, det som er positivt i livet. Og så skal du faktisk se at det bringer med seg enda mer positivitet. Det har jeg virkelig troen på. Om man har en positiv innstilling, så kommer det mer positivitet i din retning.

Er du en av de som klarer å utelukkende tenke positivt? Eller vil du kanskje bli det?