Hvordan få inn en god treningsrutine?

Spørsmålet jeg stiller meg selv hele tiden.Jeg synes det er utrolig vanskelig å få inn en god rutine på trening, jeg har perioder hvor jeg gjør yogaen min, hvor jeg gjør styrketrening og kommer meg ut på tur. Jeg jobber mye med det om dagen, og føler jeg har vært flink denne uken, men jeg vet hvor lett jeg har for å glippe ut av rutinen igjen. Er det da egentlig en rutine? Jeg tar meg selv i å tenke at det blir bedre til høsten. Det er jo bare tull! 

Når skal jeg innse at det ikke hjelper å skyve ting foran meg? 

Jeg vet veldig godt hvor viktig det er for kroppen min at jeg holder meg aktiv. Enda viktigere vet jeg hvor viktig det er for hodet mitt at jeg holder meg aktiv. 

Etter en kort periode med regelmessig trening så slipper alle de nedlatende tankene om meg selv taket. Jeg kan se meg selv i speilet uten å kritisere meg selv. Det handler ikke egentlig om at jeg ser noe annerledes ut, men heller om at hjernen min får et annet tankemønster. Dette snur imidlertid veldig fort om jeg har en periode uten trening. Da er det vanskelig å se seg i speilet uten å se alle feilene.

Alt sitter i hodet, for kroppen den er den samme. 

Så det jeg egentlig lurer på er om noen har tips til hvordan man kan få inn en god treningsrutine og faktisk holde seg til den?