The power of yoga!

Da jeg ble sykmeldt hadde jeg ingen energi, jeg orket egentlig ikke å gjøre noe som helst. Det å hente posten var et slit, for ikke å snakke om det å dra på butikken eller gjøre husarbeid. 

Jeg endte opp med å bruke mye tid i sofaen, og ble fort avhengig av å følge med på dårlige serier på tv. Jeg har veldig lett for å henge meg opp i serier, og det gjør at det blir vanskelig for meg å finne på noe fordi jeg ikke vil gå glipp av en episode. Ja, jeg vet det høres crazy ut, og tro meg det er det.

Etter en stund så bestemte jeg meg for at dette ikke gikk lengre. Jeg kunne ikke sitte dag ut og dag inn å se på tv. Så hva ble veien min ut av den dårlige rutinen? 

YOGA!!

Istedenfor å sette på tv`n å se på god morgen Norge etterfulgt av NCIS og gudene vet hva så gikk jeg inn på youtube, fant frem Yoga With Adriene og yogamatten min. Og slik begynte det altså. Den følelsen av å ha utrettet noe tidlig om morgenen, den følelsen av ro man får etter å ha gjort yoga, og ikke minst det å kjenne hvor godt kroppen har av å bevege seg. Det er uvurderlig. 

Jeg oppdaget også fort at det å gjøre yoga var min måte å koble ut tankene på. Tankene mine går på høygir stort sett hele tiden, og det gjør meg veldig sliten, men da jeg gjør yoga så stopper det opp. 

Gjennom yogaen så har jeg lært meg å fokusere på pusten, ikke bare den yogaen jeg har gjort her hjemme, men også den jeg har gjort på treningsstudio tidligere. Den egenskapen å kunne fokusere på pust og koble ut på den måten skulle vise seg å være det beste redskapet da jeg først erfarte det å ha angst. Det var pusten som gjorde at jeg ikke freaket ut på toget den gangen, og det er fokuset på pusten som har gjort at jeg har kommet meg gjennom uutholdelige handleturer og andre stressende situasjoner. Det er fokuset på pusten som hjelper meg med å presse komfortsonen min. 

Så ikke er yoga bare bra der og da, men du lærer så mange tips og triks som du kan ta med deg ellers i hverdagen også, det tenker jeg gjelder både for de som sliter med angst, men også alle andre. Det å kjenne hvordan pusten hjelper i stressede situasjoner, det å være bevisst egen kropp og holdning.. Det er så mye!! 

Jeg er så takknemlig for at jeg en gang i tiden ble introdusert for yoga, og ikke minst for at det finnes mennesker der ute som legger ut yoga videoer på YouTube slik at det blir enkelt å begynne. For du trenger faktisk ikke å kunne tusen yogaøvelser og sette det sammen selv, det er allerede noen der ute som har gjort det for deg!! 

Jeg anbefaler virkelig å sjekke ut Yoga With Adriene, og prøve hennes 30 days challenge. 

Kanskje har du noen tips til meg om gode yoga videoer også? 

NAMASTÉ!