Når psyken ikke spiller på lag.

Tips og triks finner man om det aller meste overalt, men da det kommer til psykisk helse så spiller de personlige faktorene inn i veldig stor grad, ingen av oss er like. Det betyr at det som fungerer for meg ikke nødvendigvis fungerer for deg. Allikevel så tenker jeg at kan komme mye positivt ut av å dele det som fungerer for akkurat meg, og akkurat deg. Kanskje kan du kjenne deg igjen i det, og kanskje kan du dele noe som har fungert for deg også?!?

Kvitt deg med det som stresser deg. Det vil helt sikkert gjøre vondt, men prøv å tenk fremtidsrettet. 

  • For meg så var dette å si opp jobben min noe jeg synes var utrolig tungt, men samtidig også godt. Jeg hadde vært på den samme plassen i 8 år og jobbet sammen med de beste menneskene. I tillegg så valgte jeg å sette masterstudiet mitt på vent, og jeg vet enda ikke om jeg kommer til å ta det opp igjen. 
  • Finn noe som gjør deg glad, noe du trives med. Noe som gir mening. Går du hjemme er det viktig å fylle dagene med noe og unngå sofa og tv fella. 

Snakk med noen.

  • Det kan hjelpe å snakke med de du har et godt forhold til. Jeg anbefaler også å snakke med noen som er litt utenfor situasjonen, og som kan hjelpe deg å se sammenhenger. I kommunen her jeg bor har de et lavterskeltilbud for psykisk helse. Her har de ulike tilbud/aktiviteter og samtale muligheter. Jeg vurderer også å bestille time hos psykolog, det er bare så synd at det er så utrolig dyrt, men jeg tror jeg hadde hatt godt av det. 

Finn noe som er din greie.

  • Jeg gikk selv i sofa fella, men jeg har den egenskapen at jeg kommer like fort ut av dårlige vaner som jeg kommer inn i dem. Min greie ble yoga. Jeg begynte med noen små økter her hjemme (jeg har tidligere vært med på yoga på treningssenteret, men å delta på gruppetimer var og er helt uaktuelt for meg sånn det er nå). Etterhvert begynte jeg med en 30 days challenge på Youtube for å ha en form for forpliktelse, og så har jeg begynt å gjøre litt på egenhånd, altså sette sammen program selv. Å komme seg ut å nyte naturen kan også være godt! Jeg er veldig glad i å ta bilder, og å kombinere dette med å gå tur har også vært fint for meg.

Utfordre komfortsonen din.

  • om du synes det er vanskelig å dra på butikken, så gjør, det, synes du det er vanskelig å møte venner, gjør det.. Rett og slett push deg selv.
  • Jeg har selv hatt en periode hvor jeg har syntes det er vanskelig å dra på butikken alene. Jeg har vært så stresset på vei inn at jeg har mest lyst til å grine å gå ut igjen. Jeg har skjelvet så mye på hendene at jeg knapt har fått varene ned i posen, for ikke å snakke om å taste koden på kortet. Men jeg har også vært så stolt av meg selv at jeg har begynt å gråte av glede i bilen. Og nå.. Så synes jeg ikke det er så vanskelig å dra på butikken lengre. Det er fremdeles noen ting jeg gjør at pulsen min øker, men jeg takler det da jeg står i det.